De Mooiste Juwelen
Je ringmaat laten werken: Een gids voor het ontwerpen van sieraden

Je ringmaat laten werken: Een gids voor het ontwerpen van sieraden

Geplaatst door 14-12-2021 12:21 door Ferry Muts

Bij het kopen van sieraden is er niets belangrijker dan de juiste maat. Er is niets erger dan het vinden van het perfecte sieraad om het vervolgens niet te laten passen als je het eenmaal thuis hebt. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de ringmaat voor jou werkt als je besluit sieraden te kopen.

Allereerst moet je je ringmaat laten opmeten. De meeste juwelierszaken hebben hulpmiddelen om je ringmaat te bepalen en het is altijd het beste om ervoor te zorgen dat je maat nauwkeurig is. Heb je eenmaal je maat genoteerd, dan kun je beginnen met het bekijken van specifieke sieraden en zoeken naar de maten die bij je eigen maat passen.

Het is ook belangrijk om te letten op de vorm van de ring en voor hoe goed hij om je vinger zit. Sommige ringen zijn zo ontworpen dat de steen lager is gezet en zodat de ring wat beter om de vinger past. Dit is een belangrijk punt om te overwegen als je wilt voorkomen dat je de ring later moet aanpassen.

Overweeg ten slotte om sieraden op maat te laten ontwerpen. Hiermee kun je telkens de perfecte maat krijgen. Je zult de exacte specificaties van de ring kunnen kiezen, terwijl je hem ook laat aanmeten volgens je eigen persoonlijke specificaties. Niet te vergeten, aangepaste sieraden ontwerpen komen vaak in meer unieke en interessante vormen dan wat je kunt vinden in vooraf gemaakte ringen.

Het vinden van de juiste ringmaat hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Door wat extra tijd te nemen om je ring goed op te meten en te passen, zul je beter in staat zijn om de perfecte pasvorm te vinden. Vergeet alleen niet rekening te houden met zowel de afmetingen als de vorm van de ring. Bovendien kan het ontwerpen van sieraden op maat een ongelooflijke manier zijn om de exacte ringmaat te krijgen die je nodig hebt.